/ / Biokemijska i CBC u pasa, analiza urina u pasa

Biokemijska i krv računati u pasa, analiza urina u pasa

Za točne dijagnoze bolesti često je potrebno analize studija. Najčešće kod pasa, krvi i urina.

Kompletna krvna slika u pasa

Ona određuje sastav krvi, odnosno broj ujoj hemoglobina, crvena krvna zrnca, trombociti, i mnoge druge pokazatelje. Norma ovisi o dobi i zdravstvenom stanju psa, koji je, njegove povijesti.

  • Norma hemoglobina u krvi psa - 74-180 g / l. Većom razinom govori o dehidracije i krvi zadebljanja i smanjivanja - oko anemije.
  • Normalni eritrociti - 3,3-8,5 milijuna / ml, njihovakoličina može biti povećana s obzirom bronhopulmonarnih bolesti policističkog, srčanih bolesti, neoplazme jetre ili bubrega, i dehidracije. Smanjenje broja crvenih krvnih stanica može biti uzrokovana velikim gubitkom krvi, anemiju, kroničnih upalnih procesa.
  • ESR - sedimentacija eritrocita. U psa to bi trebalo biti do 13 mm / h. Povećanu vrijednost ESR karakteristici raznih upalnih procesa i infektivnih bolesti promatrane tijekom trudnoće.
  • Broj leukocita mora biti unutar6-18,6 tisuća / ml. Iznad ove norme može biti uzrokovano infektivnih i upalnih bolesti, leukemije, alergijske reakcije. Smanjenje - infektivnih patologija koštane srži, genetske abnormalnosti, hiperaktivnost slezene.
  • Porast udjela trombocita u krvi (još500 tisuća / mL) može biti uzrokovano mijeloidna leukemija, policitemija, te smanjene - tipično anemije i sistemske autoimune bolesti kao što su lupus erythematosus.

Biokemijska analiza krvi kod pasa

Analiza krvi kod pasaOdređuje biokemija krvi. Promjene u glavni od njih ukazuje na vrlo ozbiljnu bolest.

  • Glukoza mora biti unutar 4 - 6 mmol / l. Pretjerana sugerira dijabetes, hipertireoze, stres, pankreanekroze i spuštanje inzulina, inzulinom, predoziranja hypoadrenocorticism.
  • Ukupni proteini u zdravog psa je na50-77 g / l. Povećan dokaz kronične upalne ili autoimune bolesti, dehidracija. Smanjena - za enteritis, nefrotski sindrom, pankreatitis, gubitka krvi, izgladnjivanje, zatajenje srca, hypovitaminosis, malignih tumora.
  • urea dušika treba biti na razini 4,3-8,9Mmol / l. Njegov rast na povredu funkcije bubrega i izlučivanje mokraće, akutne bolesti jetre, crijevnoj apsorpciji velikih količina proteina. Snižavanje - cirozu jetre.
  • Ukupni bilirubin (žučni komponente) ne bi trebalo bitiprelazi 7,5 mol / l u suprotnom se sumnja da tumor ili cirozu jetre, hepatitis u pasa. Porast serumskog kreatinina za više od 133 mmol / l označava funkciju bubrega.

Analiza mokraće psi

Hoda kao vizualnom procjenom transparentnosti i boje, i njegova kemijskog sastava.

  • Urin zdravih pasa treba biti žuta. Značajne promjene u boji mogu ukazivati ​​na ozbiljne bolesti: bilirubinemia (boja pivo), hematurija (crveno-smeđi), leucocyturia (mliječno bijela) mioglobinurija (crno urina).
  • Mutna urina može pokazivati ​​prisutnost bakterija u njoj ili na veliku količinu soli.
  • U kemijskoj analizi mokraće procjenjuje stupanj njegove sadržajem glukoze, proteina, ketona tijelo, urobilinogen i bilirubin.
  • Glukoza ne bi trebao biti u urinu zdravih pasa. Njegova prisutnost može biti zbog bilo povreda postupkom filtracije i to reabsorbatsii glukoze u bubregu, ili visoke koncentracije glukoze u krvi. To je indikativno akutnog zatajenja bubrega ili dijabetesa.
  • Normalno proteina u urinu se smatra njegovKoličina do 0,3 g / l. Razlozi za njegovo povećanje može biti destruktivne procese ili kroničnih infekcija bubrega, mokraćnog mjehura, hemolitička anemija ili bubrežnih kamenaca kod pasa.
  • Ketonska tijela, također, ne bi trebao biti u urinu zdravih pasa. Kad su otkrivene, a prisutnost šećera u urinu, obično dijagnosticira dijabetičke acidoze.
  • Tu ne bi trebalo biti, i bilirubin. Njegova nazočnost u urinu označava povrede odljeva žučnih ili jetre oštećenja.
izvor
Imajte na umu: