/ / Biokemijska analiza parametara krvi u pasa i njihovim standardima

Biokemijska analiza parametara krvi u pasa i njihovim standardima

Kada vaš pas napraviti test krvi, želite sami shvatiti što se događa i zato što je svaki vlasnik je korisno znati što te tajanstvene figure.

Razmislite osnovne biokemijske parametre krvi pasa. Normalna razina glukoze u krvi je 0,6-1,2 g / l. Povećanje tih pokazatelja mogu biti indikativni za bolesti kao što su:

  • dijabetes,
  • hyperadrenocorticism,
  • hipertireoza,
  • pankreanekroz,
  • stres.

Ako je smanjena razina glukoze, moguće jesumnja predoziranja inzulina, inzulin hypoadrenocorticism. Ukupno proteina bi trebao biti u rasponu 54-78 g / l. Odstupanja od norme su dokaz iste bolesti kao slučaju odstupanja u albumin, koje je norma - 23-34 g / l.

Povećanje normalne vrijednosti ukupnih proteina ialbumin može ukazati na prisustvo autoimune ili kroničnih upalnih bolesti, dehidracije i zloćudnih bolesti hematološkog sustava. Ako ukupnih proteina se smanjuje, a zatim se pas može biti:

  • pankreatitis,
  • enteritis,
  • nefrotski sindrom,
  • gladovanje,
  • gubitak krvi,
  • hypovitaminosis,
  • oticanje,
  • zatajenje srca,
  • maligne neoplazme.

Biokemijske analize u pasa

Globulina treba biti u rasponu od 27-44 g / l. Njihove više dokaza o kroničnih i akutnih upalnih stanja, autoimune bolesti, malignih tumora, infarkta miokarda. Normalne vrijednosti pH - 7,31 - 7,42. Njihov rast označava alkalemiyu povezan s gubitkom kloridi, kao što su proljev i povraćanje.

Spuštanje pH krvi govori o acidemia, kojiTo može biti posljedica zatajenja bubrega, proljev, teškim fizičkim naporima, gipoventillyatsii pluća. Lipidi treba biti u rasponu od 0.47-07.25 g / l. Iznad ove norme i standardi kolesterola (1,25-2,50 g / l) označava:

  1. o dijabetesu,
  2. hipotireoza,
  3. pankreatitis,
  4. zatajenja bubrega,
  5. bolesti probavnog trakta,
  6. jetre,
  7. primjena glukokortikoida.

Višak razine kreatinina (10-22 mg / l) navedeniza oštećena funkcija bubrega. urea dušik mora biti unutar raspona od 100-200 mg / l. To je kršenje viška izlučivanje urina i bubrežne funkcije, dehidracija, groznice, akutne bolesti jetre.

Spuštanje pokazuje cirozu. Bilirubin bi trebao biti na 0.7-6.1 mg / l. Ako je previsok, tada se pas može biti hepatitisa, tumora, jetrena degeneracija ili ciroza, B12 ili nedostatak vitamina hemoliza.

Dešifriranju rezultate testa, uvijek biste trebali zapamtiti da su „normalne” vrijednosti - to je samo aritmetička sredina. Normalne razine u svakoj pas će imati svoje,jer ovise o dobi, spolu, veličini, kao i kroničnih i prošlosti bolesti, prehrana, lijekovi uzimaju itd

izvor
Imajte na umu: